Orașul Veneția împlinește azi 1.600 de ani. Patriarhul Francesco Moraglia ține o Liturghie specială

Celebrările solemne pentru împlinirea a 1.600 de ani de la înființarea orașului Veneția încep pe 25 martie. Moment în care legenda spune că a fost așezată prima piatră a Bisericii San Giacomo di Rialto (San Giacometto), la 25 martie 421.

În realitate, istoricii nu s-au pus de acord asupra unei date exacte, deoarece acea perioadă a fost marcată de evoluția de fluxuri continue migratoare, din așezările primilor locuitori în insulele lagunei, la care s-a adăugat venirea venețienilor, care au fugit de pe continent de primele asalturi ale barbarilor, potrivit ansa.it.

Joi, la ora 11:00, în ziua de Buna Vestire, Patriarhul Francesco Moraglia va ține o Liturghie în Bazilica San Marco care, având în vedere regulile anti-Covid în vigoare, va fi transmisă în direct la televiziune prin rețeaua „Antenna 3” și pe profilul de Facebook numit „Gente Veneta”.

Omagiu orașului lagunar

După-amiază, la ora 16:00, toate bisericile patriarhiei au fost invitate să bată clopotele. La ora 18:30, televiziunea Rai va aduce un omagiu orașului lagunar, difuzând pe Rai 2 un reportaj special dedicat Veneției în care, prin imagini și muzică, vor fi povestite cele 16 secole de istorie ale Serenissimei, cu o privire spre viitor.

Evenimentele de aniversare vor continua până în 2022. Sunt 235 de propuneri de inițiative, prezentate de 135 de subiecți, care au ajuns în urma apelului lansat de Comitetul pentru sărbătorirea a 1.600 de ani, înființat de Primăria din Veneția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...