Orban a bătut palma cu partidul lui Traian Băsescu: Au proiecte importante

Premierul Ludovic Orban anunță că astăzi, Biroul Politic Național al PNL va aproba un proiect de colaborare cu PMP pentru consiliile județene și locale. De asemenea, liderul liberal nu exclude o colaborare

„Chiar dacă au avut candidat propriu, noi am anunțat că suntem deschiși acestei colaborări. Și suntem deschiși. Noi mâine aprobăm în Biroul Politic Național un proiect de protocol de colaborare cu PMP în consiliile județene și în consiliile locale. La nivel de ţară şi impliciti va fi și la nivelul Bucureștiului. PMP este aliat cu noi la guvernare și repet, chiar dacă a existat o candidatură separată, care trebuie să recunoaștem ne-a dat ceva emoții.

Deci am spus: suntem deschiși unei colaborări, dar, sigur, pe alte baze, pentru că totuși, dacă ne uităm în ultimii patru ani de zile, vedem că multe hotărâri de consiliu general au fost adoptate cu votul unor reprezentanți ai PMP. Mă refer la hotărârile iniţiate de Firea și de alţi primari de sector. Situația este complet schimbată. Noi avem o abordare radical diferită și mizăm pe o susținere a programului cu care Nicușor Dan a câștig primăria capitalei”, a spus premierul Ludovic Orban.

Nicuşor Dan a aprobat spusele lui Orban şi a adăugat că, potrivit sondajelor, votanţii PMP îşi doresc o alianţă de dreapta.

„E în corespondență, ne spun sondajele, cu ceea ce își dorește publicul PMP. Deci publicul PMP este un public, care dacă ne uităm la sondaje, nu a dorit ca administrația PSD să continue în București. Este un public de dreapta care dorește, și inclusiv la întrebarea explicită, dacă doriți o alianță, doreau o alianță mai extinsă pe partea dreaptă în aceste alegeri locale, deci implicit o formă de colaborare în consiliul general și cele șase consilii locale ale sectoarelor”, a precizat Nicușor Dan.

Totodată, Orban a mai spus că nu exclude varianta să fie un viceprimar al Capitalei de la PMP, menţionând că nu s-a discutat despre varianta ca Mihail Neamţu să ocupe această funcţie.

El a mai spus că este deja stabilită o alianţă cu USR.

„Este deja stabilită. Am stabilit coordonatele înţelegerii când l-au sprijinit pe Nicuşor Dan”, a adăugat Orban, menţionând că cele două partide vor avea un număr de viceprimari egal la primăriile din Bucureşti.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole