Orban a interzis importurile de cereale ucrainene, se opun, însă, producătorii de nutreţ

Decizia Guvernului de la Budapesta de a interzice importurile de cereale şi oleaginoase din Ucraina nu-i mulțumește pe producătorii de cereale şi nutreţ. Aceștia atrag atenția că restricţiile se vor repercuta asupra producătorilor de nutreţ şi utilizatorilor industriali din Ungaria.

„Nu suntem de acord cu interzicerea importurilor de cereale şi oleaginoase din Ucraina, în special într-un sezon în care expunerea noastră pe importurile de porumb este foarte mare”, se arată într-un comunicat de presă al Asociației Producătorilor de cereale și de nutreţ.

Asociaţia susține că embargoul înseamnă pierderea accesului la „cea mai apropiată şi deci cea mai avantajoasă, din punct de vedere economic, sursă de materie primă” pentru industria de nutreţ. „Această măsură va provoca dificultăţi semnificative pentru producătorii de nutreţ şi utilizatorii industriali din Ungaria, ceea ce va afecta crescătorii de animale şi consumatorii”, se precizează în comunicat.

La finele săptămânii trecute, autorităţile de la Budapesta au decis să interzică importul a 25 de produse agricole din Ucraina, inclusiv cereale, rapiţă şi seminţe de floarea soarelui.

Anterior, Polonia, Slovacia şi Bulgaria au luat aceeași măsură.

Milioane de tone de cereale din Ucraina, care sunt mai ieftine decât cele produse în UE, ajung în ţările vecine, reducând preţurile şi vânzările pentru fermierii din aceste ţări, care și-au exprimat nemulțumirea de nenumărate ori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...