Ludovic Orban a vorbit cu mai mulți primari despre problema închiderii piețelor: La ce concluzie s-a ajuns

Premierul Ludovic Orban a vorbit sâmbătă cu mai mulți primari din țară despre problema închiderii piețelor din țară, măsură impusă pentru limitarea infecțiilor cu Covid-19. S-a ajuns la concluzia că vor fi organizate piețe volante.

Orban a vorbit cu primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, cu președintele Asociației Municipiilor din România, Robert Negoiță, dar și cu mai mulți primari din țară.

În discuția cu Nicușor Dan premierul a spus că acolo unde sunt piețe închise din cauza pandemiei, să fie amenajate spații deschise în deplină siguranță, iar acolo unde este posibil să fie organizate piețe volante în care producătorii autohtoni să-și poată vinde produsele.

Astfel de piețe ar urma să fie organizate în București în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

„Unii încearcă să facă o întreagă campanie, că noi avem ce-avem cu producătorii autohtoni. E o mare prostie! Noi trebuie să asigurăm producătorilor autohtoni, repet – autohtoni – pentru că în piețele din București sunt foarte mulți intermediari care n-au nicio bucată de pământ”, a spus Ludovic Orban, citat de Digi24.

Premierul a declarat că le va transmite Direcțiilor de Sănătate Publică să susțină autoritățile locale în amenajarea acestor spații.

De altfel, mai mulți primari au anunțat că au discutat cu premierul și au început demersurile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...