Orban anunță mai multe proiecte care să accelereze revenirea economică

Accesarea de fonduri europene, programe noi în agricultură, inclusiv o schema de tip IMM Invest, sunt doar câteva dintre direcțiile ce ar putea genera revigorarea economică, susține premierul Ludovic Orban.

Într-o postare făcută duminică pe Facebook, premierul a anunțat o serie de măsuri ce ar urma să fie implementate în economie.

În primul rând, se propun proiectele necesare pentru cele peste 80 de miliarde pe care România le poate accesa prin intermediul bugetului Uniunii Europene și prin intermediul facilității de reziliență și recuperare. De asemenea, pentru cele 4 miliarde 99 de milioane, allocate prin programul SURE.

Una din principalele direcții este cea agricolă

„Suntem în pregătirea Schemei de ajutor de stat pentru a putea plăti despăgubiri pentru fermierii ale căror suprafețe au fost afectate de secetă și pentru culturile de primăvară, nu numai pentru culturile de toamnă, așa cum am dat forma de sprijin către fermierii ale căror suprafețe au fost afectate de secetă”, a spus Ludovic Orban.

Principala măsură ar viza micile investiții dar și proiectele de mare infrastructură.

„Pregătim o schemă de tipul IMM Invest pentru companiile din agricultură. Tot pe zona agricolă avem un program cum nu a mai existat în România de refacere a infrastructurii de irigaţii, de executare de lucrări ample, de drenaje, desecări, de combatere a eroziunii solului, de combatere a deşertificării cu o valoare prevăzută de 6,5 miliarde de euro, în cadrul Planului Național de Recuperare și Reziliență”, a mai anunțat Orban, fără a prezenta și un calendar de implementare a măsurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...