Orban, după ce numirile șefilor TVR și Radio în Parlament au fost declarate neconstituționale: „Până acum așa s-a procedat”

Președintele Camerei Deputaților și al Partidului Național Liberal susține că numirea noilor șefi ai TVR și radioului public a fost făcută conform unei cutume. Decizia a fost declarată neconstituțională de Curtea Constituțională a României.

Judecătorii Curții Constituționale au decis, joi, cu unanimitate de voturi, că numirile făcute de coaliția de guvernare la Televiziunea Română și Radioul Public sunt neconstituționale.

Într-un comunicat oficial, CCR spune că numirile făcute de Legislativ au încălcat legea 41/1994 privind funcţionarea SRTv şi SRR, deoarece Parlamentul a invocat aplicabilitatea unor alineate din acelaşi act normativ, însă fără a fi întrunită condiţia din ipoteza normativă a acestui text legal, respectiv situaţia specială a situaţiei tranzitorii dintre două legislaturi parlamentare, în care este permisă numirea unui director general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune, respectiv al Societăţii Române de Televiziune.

Până acum așa s-a procedat, nu puteai să lași televiziunea și radioul fără conducere”, a spus Ludovic Orban, președintele PNL.

Conform acestuia, procedura de numire a membrilor Consiliilor de Administrație prevede anumiți pași ce trebuie făcuți într-un anumit timp. Reprezentanții salariaților, de exemplu, au nevoie de minimum 15 zile pentru a-și desemna reprezentanții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...