Orban îl contrazice pe Iohannis: Rata incidenței COVID-19 este mică

Rata incidenţei cumulate de transmitere a COVID-19 la nivelul Capitalei este sub 1,5/1.000 locuitori, a declarat, joi, premierul Ludovic Orban contrazicându-l în acest fel pe președintele Klaus Iohannis care s-a arătat îngrijorat de numărul mare de îmbolnăviri din ultima perioadă.

Președintele Iohannis a declarat miercuri, de la Palatul Cotroceni, că este ”foarte posibil” ca autoritățile din România să introducă noi restricții, pentru a limita transmiterea noului coronavirus.

Acesta a adăugat că în opinia aproape unanimă a specialiștilor este că în Europa un al doilea val al pandemiei este iminent. Deja cele mai multe țări au zilnic cifre mai mult decât îngrijorătoare. „Nici la noi situația nu este bună” a spuus șeful statului.

Într-o intervenție premierul Orban a spus în contra președintelui că îmbolnăvirile din ultima perioadă nu sunt alarmate deoarece numărul bucureștenilor este mai mare de 2,2 milioane, astfel că rata îmbolnăvirilor nu a trecut de 1,5.

Primul ministru a fost întrebat ce măsuri au în vedere autorităţile în continuare în Bucureşti, după ce numărul cazurilor de noi infectări cu noul coronavirus a depăşit 2.000 la nivelul ţării, iar rata incidenţei cumulate de transmitere a COVID-19 este 1,5 în Capitală.

Prim-ministrul a precizat că a cerut prefecţilor să impună restricţii sau carantină pe localităţi şi nu la nivel judeţean, acolo unde numărul de cazuri de COVID-19 este mare.

„Le-am solicitat prefecţilor şi Comitetelor pentru situaţii de urgenţă să aplice reglementarea cu stricteţe, dar să o aplice pe localităţi, adică să nu o ia otova la nivel judeţean, ci pe localităţi”, a indicat Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...