Orban: În urma organizării alegerilor nu au rezultat efecte negative asupra sănătăţii

România înregistrează o ascensiune a epidemiei de coronavirus de câteva săptămâni, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 799 de noi îmbolnăviri. După raportul de vineri, premierul Orban a fost întrebat despre organizarea alegerilor locale și a afirmat că, în alte țări, în urma organizării acestora, nu au rezultat efecte negative asupra sănătăţii oamenilor.

 „Data alegerilor e stabilită de Parlamentul României. Data e 27 septembrie şi alte ţări au organizat alegeri, vă dau exemplu Polonia, Croaţia. În urma organizării alegerilor nu au rezultat efecte negative asupra sănătăţii. Sigur depinde cum le organizezi, organizarea secţiilor de votare e foarte importantă. Obiectivul nostru e să reducem numărul de cazuri, să oprin răspândirea infecţiei”, a declarat Ludovic Orban vineri, după o videoconferinţă cu prefecţii la sediul MAI.

După noul record atins astăzi, șeful Guvernului a solicitat mobilizarea tuturor efectivelor pentru a stăvili răspândirea noului coronavirus.

„Am organizat o videoconferință prefecții și toate instituțiile statului care sunt implicate în lupta contra epidemiei de coronavirus. Am solicitat fiecărei instituții să fie prezentă cu toate efectivele disponibile în prima linie. Prefecților le-am cerut sa facă operațiuni zilnice pentru a dispune toate măsurile necesare pentru a lupta contra răspândirii virusului și pentru a sancționa toate încălcările de la regulile de protecție sanitară,” a declarat Ludovic Orban, în urma videoconferinței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...