Orban: „Oamenii nu ne-au votat să batem palma cu PSD. Ce legătură este între PNL şi fostul partid comunist?”

Fostul președinte liberal s-a poziționat ferm împotriva unei alianțe de guvernare cu social – democrații, arătând că partidul nu a fost votat în acest sens, la alegerile parlamentare de anul trecut.

Oamenii nu ne-au votat pe 6 decembrie ca să batem palma cu PSD, să facem un guvern cu PSD. Şaizeci şi ceva la sută din cei care mai votează astăzi cu PNL sunt împotriva unui guvern cu PSD, nu vorbesc de tot bazinul de centru-dreapta, care în mare parte a votat cu noi şi cu cei de la USR-PLUS tocmai în ideea de formare a unui guvern de centru-dreapta“, a declarat Orban luni seara, la finalul ședinței Biroului Politic Naţional al PNL.

Orban a arătat că „nu există nicio explicaţie raţională” pentru faptul că nu s-a refăcut coaliţia cu USR.

Nici nu ştiu din ce motive preşedintele Iohannis îşi doreşte această coaliţie care să dea o majoritate parlamentară absolut confortabilă“, a afirmat el.

Întrebat dacă a spus la o şedinţă că îşi doreşte suspendarea preşedintelui şi că va face campanie în acest sens, Orban a replicat: „Nu, am răspuns unei întrebări… am răspuns unei întrebări pe tema asta şi le-am spus ceea ce am spus de la tribuna Parlamentului: că ei trebuie să se întoarcă cu faţa la cetăţenii români, ceea ce de multe ori presupune să se întoarcă cu spatele la chiriaşul de la Cotroceni. Şi le-am spus încă o dată că PNL e PNL şi destinul PNL nu trebuie să fie legat de la Klaus Iohannis pentru că la ora actuală Klaus Iohannis şi-a primit de la români şi de la PNL ceea ce şi-a dorit: două mandate de preşedinte, e timpul să dea el către români încrederea de care s-a bucurat atunci când a fost ales preşedinte“.

Ce legătură este între PNL şi fostul partid comunist? Nicio legătură“, a subliniat Ludovic Orban.

El a menţionat că nu s-a discutat despre niciun mandat de negociere.

A fost pomenit un termen de două săptămâni, aşa într-o doară, să vedem exact ce se discută cu ei. Dacă e să se dea un mandat, trebuie să se dea un mandat serios, un mandat care într-adevăr să cuprindă toate elementele esenţiale şi lucrurile la care PNL nu poate renunţa. Or, nu s-a întâmplat aşa ceva, pur şi simplu s-a lăsat la îndemâna echipei de negociere să negocieze orice cu PSD-ul“, a concluzionat el.

Conducerea PNL a votat, luni, în şedinţa Biroului Politic Naţional, începerea oficială a negocierilor cu PSD pentru formarea Guvernului, liberalii dorind ca până la 1 decembrie Executivul să fie învestit. 49 de lideri din BPN au votat în favoarea guvernării alături de social-democraţi şi doar 22 s-au împotrivit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole