Orban spune că dorește ca bugetul de stat pe 2021 să fie votat de viitorul Parlament

Guvernul va întocmi proiectul de buget pentru anul 2021, după cum a declarat prim-ministrul Ludovic Orban la o conferință în Bistrița, care a adăugat că speră ca legea bugetului pentru 2021 să fie votată de noul Parlament ce se va alege în data de 6 decembrie.

”Aș prefera ca bugetul să fie votat de Parlamentul ales pe 6 decembrie, pentru că el va reflecta voința actuală, împrospătată a românilor, va fi o oglindă fidelă a Parlamentului ales, a opțiunilor politice actuale ale românilor. Și chiar dacă noi întocmim proiectul de buget, dorința noastră este ca el să fie dezbătut de către Parlamentul nou ales”, a spus Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, bugetul pentru anul 2021 are șanse să fie votat până la sfârșitul anului, dacă noul Parlament care va rezulta în urma alegerilor din 6 decembrie va fi convocat între sărbătorile de iarnă.

„Dacă Parlamentul se mobilizează, poate să dezbată şi să adopte bugetul până la sfârșitul anului”, arată premierul, adăugând că în acest fel nu vom intra în 2021 fără buget. Perioada dintre Crăciun și Anul Nou este cea în care Parlamentul poate fi convocat i poate dezbate legea bugetului de stat şi legea bugetului asigurărilor sociale de stat. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...