Orban vorbește de imunizare contra-cost, Cîțu îl contrazice: „Vaccinul Covid – 19 rămâne gratuit!”

După ce președintele PNL, Ludovic Orban, a spus că e posibil ca vaccinul împotriva noului Coronavirus să se facă în viitor contra-cost, după modelul celui gripal, premierul Florin Cîțu a dezmințit informația.

„Vaccinul rămâne gratuit, nu există nicio discuție în Guvern pe această temă, deci vaccinul rămâne gratuit”, a ținut să transmită Cîțu luni după-amiază.

Cu doar câteva ore mai devreme, șeful PNL spunea că doar persoanele vulnerabile ar putea beneficia de gratuitate și transmitea că s-ar putea schimba mecanismul campaniei de vaccinare.

Și așa… noi organizăm vaccinarea gratuită. Statul român suportă toate costurile de vaccinare. E o situație excepțională, dar și aici aș spune că mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la un nivel de imunizare de grup, dar până la urmă se va merge pe un mecanism, de exemplu, ca la vaccinarea de gripă, în care numai persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit, iar celelalte categorii de cetățeni vor trebui să se vaccineze, că e răspunderea lor. Aici e vorba de sănătatea fiecăruia dintre noi”, a declarat Ludivic Orban, aflat într-o vizită la Argeș .

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole