Orezăria de la Stăncuța, devalizată de teroristul Omar Hayssam, scoasă de ADS la licitație

Agenția Domeniilor Statului (ADS) scoate la licitație pe data de 7 noiembrie peste 1.000 de hectare de teren, dintre care aproximativ 960 ha de teren agricol la Stăncuța, în județul Brăila. Aceasta este fosta orezărie de pe vremuri, una dintre cele mai mari din România, care a ajuns, la un moment dat, pe mâna celebrului Omar Hayssam, teroristul de numele căruia este legată răpirea jurnaliștilor români din Irak.

Printre afacerile agricole ale lui Omar Hayssam s-a aflat și orezăria de la Stăncuța, pe care sirianul n-a făcut decât să o exploateze la maximum, vânzând tot ce a putut din activele societății adusă la sapă de lemn în doar câțiva ani.

Orezăria a ajuns apoi pe mâna unui investitor italian care a făcut chiar investiții importante în zonă. De vreo doi ani, însă, terenul nu mai este lucrat, după cum au declarat pentru Puterea.ro autoritățile locale, “din cauza arendei mari”.

De altfel, și conducerea ADS a precizat faptul că terenurile de la Stăncuța fac obiectul unor litigii aflate pe rolul instanțelor de judecată.

Când are loc licitația

Documentele pentru participarea la lictație pot fi depuse până pe data de 7 noiembrie, ora 9:00, iar ședința va avea loc în aceeași zi, începând cu ora 10.00. Suprafața agricolă ce va fi arendată este de 956,21 ha teren arabil și 122,95 suprafață neagricolă, terenurile S.C Stanriz Stăncuța S.A, Brăila. Garanția de participare se ridică la  748.618,08 lei, potrivit anunțului publicat de ADS.

Tot în aceeași zi are loc și licitația pentru arendarea unei suprafețe de circa 130 hectare de teren agricol în județul Mureș, terenurile societății Agroindustriala Albești, garanția de participare fiind de 52 673 lei, după cum a comunicat ADS.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...
Justiție CCR

Surpriză: Cine sunt judecătorii pensionari respinși de CSM la examenul de...

Mai mulți magistrați pensionari s-au prezentat în urmă cu câteva zile la CSM la examenul de reîncadrare în sistem, însă nu a fost cu...