Organizația AUR Buzău s-a mutat la PNL: Simioane, ne-ai păcălit!

Publicat: 08 mai 2024, 21:35, de Vlad Stefan Orjan, în POLITICĂ , ? cititori
Exclusiv
Organizația AUR Buzău s-a mutat la PNL: Simioane, ne-ai păcălit!

Într-o mișcare surprinzătoare, Elena Năstăsoiu, alături de colegii săi din organizația municipală A.U.R., a anunțat că se alătură Partidului Național Liberal (PNL). Decizia a fost motivată de discrepanțele semnalate de Năstăsoiu în cadrul A.U.R. și de dorința de a susține alte valori și proiecte politice.

„Faptul că suntem aici este o decizie de echipă și le mulțumesc. Deloc întâmplător și am să vă și motivez”, a declarat Năstăsoiu în cadrul unei conferințe de presă la sediul PNL Buzău. Ea a subliniat că a ales să părăsească A.U.R. pentru a atrage atenția asupra problemelor din interiorul partidului, invocând necesitatea unei dezbateri publice cu liderii A.U.R.

Motivația aderării la PNL a fost, conform Năstăsoiu, promovarea valorilor precum egalitatea de șanse și tratamentul demn pentru femei, copii și valorile naționale. De asemenea, a subliniat importanța unei echipe organizate și a principiilor solide de viață în realizarea obiectivelor politice.

Elena Năstăsoiu a fost critică și față de maniera în care s-au modificat listele de candidați în cadrul A.U.R., evidențiind o presupusă influență a altor formațiuni politice. Totodată, a respins ideea de a fi folosită în jocuri politice și a subliniat necesitatea de a rămâne fidelă principiilor sale.

”Alături de mine sunt colegii mei din organizația municipală A.U.R. Suntem uniți alături de ceilalți. Faptul că suntem aici este o decizie de echipă și le mulțumesc. Deloc întâmplător și am să vă și motivez. Pe de altă parte, foarte multă lume m-a întrebat de ce am ales să ies din partid și să fac acea declarație de retragere a candidaturii mele la 12 fără 10 noaptea. Da, am făcut-o premeditat și asumat, în sensul în care ieșirea mea la orele 23 și 50 de minute a vrut să fie un semnal de alarmă la nivel național față de lucrurile murșave care se întâmplă în A.U.R. Și mi le asum! Am cerut o dezbatere publică cu liderii partidului A.U.R. fie de la nivel județean sau de la nivel național ca să probeze presupusa mea trădare și a echipei mele și ne amestecul, ghilimele de rigoare, pe listele noastre. Nu au curajul să o facă pentru că știu că am dovezi asupra faptului că s-au amestecat mârșav în listele noastre că au înjosit oamenii din A.U.R. care au venit din devotament și dintr-un crez iar dacă am ieșit la 12 fără 10 noaptea, am ieșit ca să arăt tuturor ceea ce se întâmplă în A.U.R.

Dacă aș fi ieșit mai devreme sau după, în niciun caz impactul n-ar fi fost același. Mai apoi, aș vrea să vă explic în 3 minute, nu mai mult, de ce eu, Elena Năstăsoiu, profesor de istorie, am ales să intru în politică și am ales echipa PNL și susținerea mea pentru doamna Carmen Ichim. Eu cred cu tărie în ceea ce înseamnă demnitate, chiar dacă unii i-a îndrăznire ceea ce am spus, că demnitatea nu se negociază, cred în dialog și ceea ce înseamnă democrație. Implicarea în politică nu este o opțiune, este o necesitate.

Întorcându-ne la democrația antică, da, era obligație să particip la viața comunității din care faci parte. Pentru că este o datorie a generației mele să schimbăm lucrurile, nu este o opțiune să stai deoparte, pe margine și să critici, trebuie să faci ceva. Pentru că am vrut ca femeile să fie tratate altfel, pentru că vreau ca copiii noștri să rămână în țară, pentru că mi-am dorit promovarea valorilor naționale, pentru că am vrut să fiu un imbold pentru tineri pe care i-am întâlnit în acest an și jumătate de mers prin campanie și le-am văzut fețele, nu le mai pasă, nu mai au încredere. Pentru că am vrut să-i sfidesc acei politicieni pseudo-politicieni, adică așa să zici, politicieni, care își urmăresc doar binele propriu, atât. Și pentru că e vorba de atitudine, de a nu mai accepta, de a arăta că se poate și altfel.

Și acum am să vă explic pe scurt de ce am ales echipa PNL, de ce am ales susținerea pentru Carmen Ichim. Încă o dată a fost o decizie de echipă, lucruri pentru care alături de mine sunt domnul Constantin Frățilă, fostul secretar municipal și domnul vice-președinte al organizației A.U.R. Buzău, fostul vice-președinte, să spunem, domnul Dorian Brătulescu, domnul colonel Enescu și mulți alții. Din nefericire, o parte din colegii noștri nu au putut să fie prezenți pentru că a fost în scurt.

De ce am ales echipa PNL și Carmen Ichim? Pentru promovarea egalității de șanse și pentru ca femeile să fie tratate altfel. Pentru că doamna Ichim, profesionist desăvârșit, mamă și bunică, și om de echilibru în viața politică din Buzău, este îndreptată spre nevoile oamenilor. Pentru că fără implicare politică nu poți implementa ideile bune în care crezi vis-a-vis de comunitate. Pentru că e nevoie să colaborăm toți cei care credem că putem face ceva pentru Buzău. Pentru că echipa PNL și doamna Ichim au compatibilizat cu punctele din programul nostru de guvernare locală și împreună ne-am dat mâna să realizăm multe dintre acestea. Pentru că nu permit politicienilor aroganți, nepricepuți și cu tupeu, să mai ai decizii pentru mine, pentru noi, pentru oamenii simpli, pentru cei care am stat deoparte până acum. Pentru că nefăcând compromisuri morale și ținând de principii solide de viață, locul meu în comunitatea buzuiană e al meu și nu-l ia nimeni. Și acest loc l-am câștigat prin muncă și prin devotament.

Pentru că doar într-o echipă organizată, în care oamenii sunt și se simt valorizați, te poți realiza ca om, dar și ca cetățean. Pentru că există aici dialog și udicăție, este important. Și da, mă aștept să fiu criticată. Îmi asum aceste critici, asta înseamnă specificul democrației în care eu cred.

Numai că vreau să fac o recomandare criticilor mei. Frații mei, faceți-o argumentat, nu cu jigniri, nu cu înjosiri, nu cu patimă, pentru că nu faceți altceva decât să deveniți necredibili. Iar eu oricum merg pe drumul meu în susținerea viitorului copilului meu și când spun copilul meu, spun copiii noștri ai Buzăului. Iar perseverența noastră a oamenilor care cred încă putem schimba ceva, poate duce într-adevăr la schimbarea deciziilor politice.

Eu merg într-un crez, acela în care am crezut până acum și anume țara mea, sunt profesor de istorie, îmi asum greșelile și, cum spun elevilor mei, greșelile pot fi cei mai buni prieteni ai omului dacă ți le asumi. Nu voi răspunde cu înjosiri vis-a-vis de cei care mă critică. Dar, pe partea de final, mai vreau să fac o remarcă. În momentul în care s-a intervenit pe listele noastre, vă rog să înțelegeți că nu a fost o luptă pentru funcții. A fost vorba de valorizarea oamenilor care au muncit. Și-am dormit două, trei ore pe noapte pentru a promova oamenii meritoși. Și, la final, domnul Simion și cu conducerea județeană ne-au schimbat listele. Ne-am trezit cu oameni despre care habar n-aveam cine sunt.

Și mai pun o întrebare. Atât de mult și-a dorit AUR-ul ca Năstăsoiu să cârmuiască? La europarlamentar am făcut conferințe, am adunat oameni de bine, am ieșit pe stradă, am vorbit cu oameni. Inclusiv candidatura la primărie… De ce să nu-mi recunosc, vă spun aici, mi s-a promis locul de deputat. Nu! Nu pot să accept și vă spun de ce. Pentru că eu una am simțit un deal, o afacere. Cum vrei să am un rezultat bun la primărie dacă tot schimb lista cu oameni despre care nu se știe nimic? Aici este un blat pe care-l simt cu PSD-ul! Și mi-asum ce spun. Cum vrei să faci performanță dacă nu mă lași în strategia mea cu oamenii mei care au probat? Am luat AUR-ul cu 29 de membri. Și i-am dus la 200 de membri cotizați plus 1000 de susținători. E un semn de întrebare pertinent și am refuzat să mai fiu folosită, eu și oamenii mei, oamenii care au muncit ca să facă nimic și alții dealuri cu PSD-ul. Așa încât sunt într-o echipă în care cred, probabil vor mai fi și nici divergențe, dar asta înseamnă democrație și susținerea performanței unei echipe. Și vă rog, dumneavoastră președinte, dacă-mi permiteți, doamna ichin, domnul Dojano, tot respectul pentru mine asta și vă mulțumesc că ați venit aici la Buzău, este un punct forte pentru noi. Aș vrea, dacă-mi permiteți, un minut, colegii mei care au fost în aur, mi-ați fost pe alături, am construit acest proiect, vă rog, spuneți câte ceva. Mulțumesc să ne dea Dumnezeu sănătate în primul rând și putere pentru ce este mai greu. Mulțumesc! Doamne ajută!”, a spus Elena Năstăsoiu în cadrul conferinței de presă organizată la sediul PNL Buzău.

Conferința de presă a fost încheiată cu un apel la susținerea performanței unei echipe unite și cu mulțumiri pentru sprijinul colegilor și al liderilor partidului.