Organizatori şi participanţi la nunţi şi botezuri, amendaţi de poliţişti

Mai mulţi organizatori şi participanţi la nunţi şi botezuri desfăşurate în municipiile Slatina şi Caracal, unde incidenţa infectărilor cu noul coronavirus este de peste 8 la mia de locuitori, au fost sancţionaţi de poliţişti pentru nerespectarea restricţiilor ce vizează limitarea răspândirii virusului, amenzile totalizând 22.500 de lei, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

În municipiul Caracal (incidenţă 8,41 la mia de locuitori), poliţiştii şi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt au aplicat două sancţiuni organizatorilor unor nunţi şi botezuri pentru depăşirea numărului maxim admis de persoane care pot participa la un eveniment privat, precum şi alte 11 sancţiuni pentru participarea la evenimente a unor persoane nevaccinate.

Şi la Slatina (incidenţă de 11,27 la mia de locuitori), organizatorul unei nunţi a fost sancţionat. El a fost amendat cu 2.500 de lei pentru că a permis participarea la nuntă a unor persoane nevaccinate. În ultimele două zile, poliţiştii, jandarmii şi reprezentanţii DSP Olt au făcut verificări la 130 de societăţi comerciale şi în 228 de mijloace de transport persoane, fiind legitimate circa 3.500 de persoane. Pentru nepurtarea măştii de protecţie în spaţii publice 123 de persoane au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 5.000 de lei.

În judeţul Olt, incidenţa infectărilor cu SARS-CoV-2 a crescut faţă de zile precedente

Echipele de control au aplicat şi avertismente unor persoane care circulau pe stradă, în Slatina, după ora 20,00, având în vedere că în municipiu a fost restricţionată circulaţia persoanelor în intervalul orar 20,00 – 5,00 din cauza incidenţei în creştere a cazurilor de COVID-19.

În ceea ce priveşte restricţiile privind organizarea evenimentelor private, la Slatina, acestea sunt permise cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dar nu mai mult de 200 de persoane, iar cei prezenţi să fie persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 sau persoane trecute prin boală.

Duminică, în judeţul Olt, incidenţa infectărilor cu SARS-CoV-2 a crescut faţă de zile precedente atât în municipiile Slatina şi Caracal, cât şi la nivel judeţean (5,96 la mia de locuitori), iar cea mai ridicată incidenţă a fost raportată în comuna Milcov (11,35). 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...
recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...