Originile COVID? OMS ar vrea să renunțe

Echipa Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care face investigații cu privire la originea noului coronavirus, ar vrea să renunțe la publicarea unui raport interimar referitor la ancheta făcută recent în China.

Potrivit Wall Street Journal, totul ar avea legătură cu tensiunile din SUA și China apărute în contextul acestei investigații, precum și cu apelul venit din partea unui grup internațional de cercetători care au cerut efectuarea unei noi anchete.

Raportul complet este așteptat în următoarele săptămâni”, a pecizat purtătorul de cuvânt al OMS Tarik Jasarevic, într-un răspuns pe e-amil, potrivit sursei citate, fără a fi precizate care eventualele motive ale întârzierii publicării raportului.

În urmă cu câteva săptămâni, echipa OMS s-a aflat la Wuhan, acolo unde au fost confirmate primele cazuri de COVID-19 la oameni, la finalul anului 2019. China nu a furnizat însă date neprelucrate despre aceste prime cazuri de infecatre cu coronavirus, după cum a precizat recent Dominic Dwyer, unul dintre membrii echipei OMS.

Nu este exclus să fi fost transmis la om printr-o ”gazdă intermediară”

La jumătatea lunii februarie, un cercetător din cadrul OMS care a participat la investigația din China spunea că este posibil ca noul coronavirus să nu fi apărut pe teritoriul Chinei și că nu este exclus ca acesta să fi fost transmis la om printr-o ”gazdă intermediară”.

Întrebat, într-un interviu pentru BBC One, dacă apariția noului coronavirus în China este o certitudine, profesorul John Watson a răspuns: ”Nu. China este o sursă foarte posibilă pentru focar, dar în niciun caz nu este neapărat locul în care a avut loc transmiterea de la animale la oameni”.

Apoi acesta a explicat că, probabil, SARS-CoV-2 a apărut în urma unei infecții într-un „rezervor animal”, infecție care a fost transmisă apoi la om printr-o „gazdă intermediară”.

1 COMENTARIU

  1. covid 19 este un virus artificial produs in laboratorul de la wuhan.virusul cel mai periculos pentru Romania este acest trădător de țară și groparul țării,sluga crimei mondiale care are ca scop sărăcirea populației romaniei isărescu mugur.acest criminal economic împreună cu ING bank,rf bank și alte grupuri criminale din sistemul bancar protejate de BNR trebuiesc arestate pe loc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Orban, după scandalul amanta: Sunt căsatorit. Am o familie în care...

Orban merge pe principiul: "nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu-i miroase". Neagă absolut toată povestea cu amanta, se dă familist convins și...