”Ozempic Face”, efectul vizibil al medicamentului cu care au slăbit multe vedete

Publicat: 23 apr. 2024, 22:47, de Magda Marincovici, în Sănătate , ? cititori
”Ozempic Face”, efectul vizibil al medicamentului cu care au slăbit multe vedete
scăderea în greutate boli cardiovasculare Ozempic

Ozempic Face” este numele dat de specialiști efectului secundar vizibil pe față persoanelor care au slăbit brusc cu acest medicament.

Ozempic este un antidiabetic care, folosit în mod greșit pentru pierderea în greutate, poate avea un impact periculos asupra sănătății.

Rebel Wilson, Whoopi Goldberg, Oprah Winfrey … și alte vedere au slăbit cu ajutorul acestui medicament.

Ozempic este un medicament antidiabetic, injectabil care reglează secreția de insulină și reduce nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, ajută într-un fel și la micșorarea poftei de mâncare, contribuind la scăderea în greutate.

Medicamentul este produs de laboratoarele NovoNordisk și foarte rapid a fost deturnat de la destinația inițială de antidiabetic la scăderea în greutate.

Semne la nivelul pielii

Toți medicii, pe bază a numeroase studii, avertizează că scăderea bruscă în greutate nu este sănătoasă, nu este durabilă și nu este scutită de multe efecte secundare. În legătură cu acestea medicii au observat semne vizibile la nivelul pielii, a tenului: reducerea elasticității, apariția și accenturarea ridurilor ca urmare a scăderii în greutate în scurt timp. Chirurgul american Smita Ramanadham vorbește în aceste cazuri despre ”Ozempic Face”, un fenomen care îi afectează pe cei care au folosit acest medicament pentru a slăbi. Efectele sunt vizibile pe fața acestor persoane.

Din păcate, acest efect secundar al medicamentului este imposibil de evitat, deoarece este consecința direct a eliminării galopante a kilogramelor. Aproape toate aceste persoane au o față îmbătrânită, cu aspect obosit.

Potrivit site-ului Medical News Today, cel mai bun mod de a evita aceste efecte constă în reducerea dozelor sau modificarea tratamentului. Dacă acestea nu sunt posibile,  publicația medicală afirmă că singura soluție o oferă medicina estetică, în special terapiile injectabile  pentru a refacerea elasticității pielii și reducerea ridurilor.

Trebuie reținut că întreruperea administrării medicamentului are numeroase consecințe, așa cum subliniază un studiu publicat în mai 2022, în revista Diabetes Obesity and Metabolism. Acest studiu arată că un număr mare de persoane care au întrerupt tratamentul au luat rapid în greutate și, în unele cazuri, s-a observat inclusiv creșterea nivelului glicemiei.