Pacient infectat cu noul coronavirus, în stare gravă, transportat de la Focşani la Bucureşti, cu un elicopter

Un pacient infectat cu noul coronavirus, aflat în stare gravă, a fost transportat de la Focșani la București cu un elicopter, a anunțat Departamentul pentru Situații de Urgență, care face apel la purtarea măștii de protecție și respectarea tuturor măsurilor.

”În vederea îngrijirii şi monitorizării optime a pacienţilor în stare gravă infectaţi cu noul coronavirus, la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CNCCI) a fost dispusă măsura transferului pe cale aeriană a unui pacient aflat în stare gravă de la secţia de Terapie Intensivă a unităţii spitaliceşti din Focşani către Bucureşti”, a transmis, duminică, DSU.

Transportul pacientului, intubat şi ventilat mecanic, s-a realizat cu un elicopter de tip Mi-8 aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, format din echipaj medical UPU-SMURD Bucureşti.

”Dată fiind situaţia creşterii zilnice a numărului de cazuri privind pacienţii internaţi pe Secţiile de ATI, facem un apel la responsabilitate, subliniind încă o dată importanţa purtării măştii de protecţie, spălarea corectă a mâinilor şi totodată evitarea zonelor aglomerate‼”, a mai transmis DSU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...