Medic, despre inconștiența românilor: Pacienţii se tratează acasă, după diverse scheme, în timp ce străinii caută soluţii pentru România

Sistemul românesc de sănătate este la pământ, dar asta nu mai e noutate. Ceea ce e și mai grav este faptul că românii, fie speriați de spitale, fie speriați de vaccin și de doctori, aleg să se trateze singuri acasă.

Foarte mulţi pacienţi se tratează la domiciliu după diverse scheme. Unele primite de la diverse persoane, altele găsite pe reţelele de socializare, iar dacă lucrurile nu merg bine, cer ajutorul medicilor”, susţine dr. Sorin Bivolaru, pneumolog la Spitalul Militar Galați.

Potrivit dr. Bivolaru, cei mai mulţi pacienţi infectaţi cu SARS-COV-2 se prezintă „când afectarea pulmonară este foarte extinsă şi leziunile sunt deja constituite. În aceste condiţii, eficienţa tratamentului scade semnificativ”.

Atât de mare e criza sanitară în România, încât OMS şi restul ţărilor care au un grad crescut de vaccinare încearcă să găsească soluţii pentru România.  Ungaria primeşte pacienţii români pentru a-i îngriji în ATI. Danemarca donează ventilatoare şi concentratoare de oxigen. Şi cu toate astea, România şi românii nu prea fac mare lucru să le fie bine”, este concluzia dr. Sorin Bivolaru.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole