Pacientul cu arsuri tratat în trei spitale a decedat. Ministerul Sănătății a demarat un control

Bărbatul în vârstă de 51 de ani care, în data de 20 ianuarie 2021, a suferit arsuri pe 64% din suprafața corpului în urma unei electrocutări suferite la locul de muncă, a decedat luni, a anunțat Ministerul Sănătății.

Bărbatul a suferit arsuri prin electrocuție pe aproximativ 64% din suprafață corporală și politraumatism prin cădere de la înălțime.

Pacientul a fost transportat inițial la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, iar apoi, în data de 21 ianuarie 2021, a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon” din Iași. În data de 28 ianuarie 2021, misiunea de zbor pentru transferul în Belgia a fost anulată din motive tehnice, conform Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar pacientul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București.

A doua zi a fost transferat la Centre des Grands Brûlés – IMTR din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia.

Pacientul a fost plimbat în trei spitale, însă în zadar, astăzi fiind confirmat decesul acestuia.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a decis trimiterea Corpului de control către cele trei unități medicale din România unde a fost internat pacientul. Urmează să fie efectuat un raport în care vor fi analizate îngrijirile medicale pe care pacientul le-a primit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...