Pagina de Instagram a primarului Kievului a fost clonată

O clonă a paginii oficiale a primarului Kievului, Vitali Kliciko, a apărut duminică pe Instagram, potrivit Ambasadei Ucrainei în România. Ambasada distribuie și un mesaj al primarului din Kiev, oraș care rezistă cu greu atacului Rusiei.

„Inamicul continuă să lupte nu doar cu arme, ci și cu diversiuni informaționale. În special, crearea de pagini false ale reprezentanților autorităților de la Kiev. Astăzi, pe Instagram a apărut o clonă a paginii mele oficiale. Aș vrea să subliniez: fiți atenți!”.

Oksana Zinovieva, purtătoarea de cuvânt al primarului capitalei ucrainene, Vitali Kliciko, a declarat, duminică seară, că edilul nu a declarat că oraşul este încercuit de forţe ruseşti, aşa cum a scris presa în cursul zilei, potrivit rador.ro.

Primarul califică informațiile respective drept false și manipulatoare. Zinovieva a făcut precizările respective după ce presa a publicat o declarație a lui Kliciko pentru Associated Press, din care reieşea că oraşul Kiev ar fi fost încercuit și civilii nu mai pot fi evacuați. Purtătoarea de cuvânt a confirmat că primarul Kliciko a acordat un interviu pentru Associated Press duminică, însă a subliniat că edilul nu a declarat şi nici nu a sugerat că oraşul este încercuit și că oamenii nu au putut fi evacuați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...