Pagubă mare: Furtuna geomagnetică a „terminat” sateliții lui Elon Musk (VIDEO)

O explozie solară puternică a făcut ca 40 dintre cei 49 de sateliți SpaceX, deținuți de compania lui Elon Musk, să iasă de pe traiectoria inițială și să ia foc.

Alerta privind furtuna solară a fost dată la finalul lunii ianuarie și era de așteptat ca această să se resimtă în jurul panetei noastre la începutul lunii februarie, potrivit ABC. Potrivit companiei SpaceX, viteza și severitatea furtunii solare a crescut brusc densitatea atmosferică. Cum sateliții lui Elon Musk se află la altitudini destul de joase, această schimbare în atmosferă a dus la scoaterea de pe orbită a cel puțin 40 dintre aceștia.

Au luat foc

Operatorii sistemului Starlink, din care fac parte sateliții respectivi, au încercat să le schimbe configurația pentru a minimiza pagubele. Eforturile au fost însă în zadar, astfel că cei mai mulți dintre sateliți au ajuns în atmosfera inferioară și au luat foc.

Coordonatorii sistemului spun acum că aceasta este cea mai mare pierdere cauzată de o furtună solară și prima defecțiune în masă a unor sateliți cauzată de creștere densității atmosferice.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole