Pagube, răniți, un deces în Franța, în urma furtunilor violente

Publicat: 07 iun. 2022, 15:45, de Nina Marcu, în Internațional , ? cititori
Pagube, răniți, un deces în Franța, în urma furtunilor violente

Natura pare că s-a smintit cu totul. Furtuni violente, grindină, ploi, fulgere, tunete, toate se revarsă din abundență peste lume. Nici Franța n-a scăpat de vremea rea în weekendul trecut. ​​Toate cele înșirate mai sus, la care se adaugă inundații, copaci smulși din rădăcini de vântul care a bătut cu peste o sută de kilometri/oră, clădiri avariate de fulgere, au devastat-o în numai câteva ore.

Ceea ce a făcut să se înregistreze pagube masive, răniți, dar, din păcate, și o femeie moartă. Situația este atât de gravă, că s-a impus starea de dezastru natural. Femeia decedată se afla pe stradă, în orașul Rouen din nordul Franței. Ea a fost surprinsă nu doar de furtună, ci și de o alunecare cumplită de noroi.

Acesta a reușit să o târască pe stradă și să o arunce sub o mașină unde, din cauza afluxului femeia s-a înecat. Potrivit ministrului de Interne, Gérald Darmanin, care a întocmit o evaluare inițială duminică dimineață, Franța a fost foarte afectată, 15 persoane fiind și ele rănite destul de serios. Două dintre ele sunt chiar în stare critică.

„Pe lângă ploile abundente, multe regiuni au fost lovite de rafale intense de vânt care au depășit 100 km/h. Nu numai atât, în unele cartiere au avut loc furtuni cu fulgere care au lovit și avariat case și clădiri. Au fost înregistrate până la 50.000 de fulgere”, a spus Gérald Darmanin. Care a mai adăugat că este prima dată în douăzeci de ani când o parte atât de mare a teritoriului este străbătută simultan de furtuni, care afectează un total de 65 de departamente.

Franța s-a confruntat, în urma furtunilor, și cu pene de curent, pagube masive în agricultură, blocare de rețele feroviare.