Palatul Elysee: Emmanuel Macron, în seara asta, despre doza a treia pentru pașaportul sanitar. Efectul: În 24 de ore, zeci de mii de francezi, la vaccinare!

Presa franceză a anunțat că președintele Emmanuel Macron se va adresa francezilor, de la Palatul Elysee, marți seara, după Consiliul de apărare sanitară. Președintele Macron va aborda problema celei de-a treia doze de vaccin. Aceasta ar putea deveni obligatorie pentru validarea pașaportului sanitar, într-o primă etapă doar pentru persoanele cele mai vulnerabile.

În iulie anul acesta, când șeful statului a anunțat obligativitatea pașaportului sanitar, s-a înregistrat o creștere bruscă a numărului persoanelor care au ales să se vaccineze.

Efectul

Ieri, când a sosit anunțul despre faptul că președintele Macron se va adresa francezilor, din nou numărul celor care s-au înscris pentru a treia doză a cunoscut un record (peste 90.000, potrivit Doctolib).

Doza a treia de vaccin este subiectul discutat în Consiliul de apărare. Problema nu este deloc simplă: trebuie condiționat pașaportul sanitar de a treia doză, în funcție de vârstă, de comorbidități?

Sunt și certitudini. Epidemia câștigă teren în Europa și imunitatea scade după 6 luni de la vaccinare, mai ales în cazul persoanelor mai în vârstă.

Doza de rapel este indispensabilă și urgentă, pentru a combate epidemia, spunea purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal, la sfârșitul lunii octombrie.

Persoanele vulnerabile

În prezent, pașaportul sanitar este condiționat de efectuarea celei de-a doua doze de vaccin. Adică, acum pentru a avea acest pașaport nu este necesară doza a treia. Dar campania de rapel se derulează în ritm lent și doar 45% dintre persoanele eligibile au făcut rapelul până la data de 4 noiembrie.

Campania de vaccinare de rapel (doza a treia) a început în luna septembrie pentru persoanele care au deja șase luni de la doza a doua. În principal, sunt vizate persoanele aflate la risc: persoanele de peste 65 de ani, cu comorbidități, cele vaccinate cu prima doză Janssen, pacienți imunodeprimați (cu cancer, transplant de organe, dializați etc.), însoțitorii ai pacienților imunodeprimați etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...