Palatul lui Putin de la Marea Neagră/Video

Aleksei Navalnîi – opozantul de la Kremlin, care a fost arestat la întoarcerea în Rusia weekend-ul trecut, a lansat o anchetă cu privire la o proprietate fastuoasă din Marea Neagră despre care pretinde că este deținută de președintele Vladimir Putin, potrivit France24.

Ancheta, publicată pe blogul opoziției, însoțită și de un videoclip încărcat pe YouTube, susține că proprietatea a costat 1,35 miliarde de dolari și a fost „cea mai mare mită din istorie”.

Ancheta a fost publicată la o zi după ce Navalnîi, care a fost reținut după întoarcerea din Germania pentru prima dată de când a fost otrăvit cu Novichok în august, și a fost condamnat la 30 de zile de închisoare. Raportul susține că proprietatea, situată de-a lungul coastei sudice a Mării Negre a Rusiei, este de 39 de ori mai mare decât Monaco și dispune de un cazinou în interiorul unui conac de 17.691 metri, împreună cu un patinoar și podgorii. „Este un stat separat în Rusia. Și în acest stat există un țar unic și de neînlocuit. Putin”, spune Navalnîi.

Trei milioane de vizualizări în primele două ore

Existența proprietății de la Marea Neagră și legăturile sale cu Putin au devenit cunoscute pentru prima dată în 2010, când omul de afaceri Serghei Kolesnikov le-a descris într-o scrisoare publică către Medvedev. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a respins marți afirmațiile în comentariile adresate agenției de știri de stat RIA Novosti, numindu-le „neadevărate”.

Această anchetă a stârnit proteste opoziționale la scară largă. Videoclipul care însoțea ancheta lui Navalnîi a obținut trei milioane de vizualizări în primele două ore de la publicare.

Videoclipul care însoțea ancheta lui Navalnîi a obținut trei milioane de vizualizări în primele două ore de la publicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...