Pământul nu va mai fi locuit de oameni! Jeff Bezos a vorbit „pe bune”

Miliardarul Jeff Bezos vorbește des despre viitor și despre tehnologie, dar de data aceasta a „depășit pragul”. Tot ceea ce a spus despre viitorul omenirii pare desprins din filmele SF…

Jeff Bezos a susținut în această săptămână un interviu la Forumul Ignatius 2021, în care a prezis oarecum viitorul omenirii. Miliardarul vorbește despre coloniile spațiale, una dintre ideile sale cu privire la viața în afara Pământului. Acestea sunt practic niște habitate plutitoare care imită vremea și atracția gravitațională a Pământului. Se pare că fondatorul Amazon s-a gândit la absolut toate aspectele unei vieți lipsite de griji. Acești cilindri vor arăta exact ca planeta nostră, cu păduri, râuri și animale sălbatice. Coloniile spațiale vor putea găzdui aproximativ un milion de oameni.

De-a lungul secolelor, mulți oameni se vor naște în spațiu, va fi prima lor casă”, a spus Bezos. „Se vor naște în aceste colonii, vor trăi în aceste colonii. Apoi, vor vizita Pământul așa cum ați vizita, știți voi, Parcul Național Yellowstone”, a explicat el, potrivit Business Insider.

Sunt în mintea lui încă de la absolvirea liceului

Se pare că „obsesia coloniilor spațiale” reprezintă o poveste lungă pentru Bezos. Respectiv, ideea coloniilor spațiale îl bântuie încă de la absolvirea liceului. Atunci când și-a făcut pentru prima dată ideea publică. Conform declarațiilor recente, capsulele spațiale ar fi o idee mult mai bună și mai avantajoasă decât încercarea de a popula alte planete (idee susținută de rivalul lui, Elon Musk). „Chiar dacă ar fi să terraformezi Marte sau să faci ceva foarte dramatic de genul acesta – ceea ce ar putea fi foarte, foarte provocator, apropo – chiar dacă ai face asta, ar însemna, cel mult, o dublare a Pământului. Atunci treci de la 10 miliarde de oameni la 20 de miliarde de oameni”, susține Jeff Bezos.

Elon Musk spunea că acele colonii spațiale despre care vorbește Bezos ar avea nevoie de „transportarea unor cantități uriașe de masă de pe planete/luni/asteroizi. Ar fi ca și cum ai încerca să construiești SUA în mijlocul Oceanului Atlantic”…Rămâne de văzut. Bineînțeles dacă vom mai apuca, noi cei de acum, să „prindem” așa ceva.

4 COMENTARII

  1. Există suficient oxigen pe Lună pentru a face 8 miliarde de oameni să respire timp de o sută de mii de ani.
    Administratorul NASA Bill Nelson tocmai a anunțat că întoarcerea bărbatului pe Lună a fost amânată pentru „nu mai devreme de 2025 ”, explodând gama originală a misiunii Artemis , care prevedea aterizarea pe Lună prima femeie și prima neagră. persoană până în 2024 . În ciuda acestei schimbări, legată în principal de un proces al lui Jeff Bezos Blue Origin, dar și de pandemia COVID-19 și problemele cu noile costume spațiale, cele mai ambițioase planuri pentru „recucerirea” Lunii după misiuni nu l-au schimbat pe Apollo .
    De această dată, de fapt, vom merge acolo pentru a rămâne acolo , ambele pe orbită că la suprafață sau dedesubt, în interiorul „tuburilor de lavă” care șerpuiesc prin inima satelitului.

  2. Din cele 13 nave spațiale, patru au fost create de companii comerciale, iar celelalte nouă din programe guvernamentale: una din China, trei fie din Uniunea Sovietică, fie din Rusia și cinci din SUA. „Suntem chiar în pragul a ceea ce este posibil din punct de vedere fizic.” Cu 13 nave spațiale, peste 600 de oameni au fost în spațiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...