Până la anchetă: Nicu Vlad se retrage din conducerea Federației Internaționale de Haltere

Preşedintele Federaţiei Române de Haltere, Nicu Vlad, şi-a anunţat retragerea din funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Haltere (IWF) până la finalizarea anchetei care îl vizează.

Fostul campion olimpic al României este acuzat de ”complicitate şi manipulare” în privinţa dopajului din cadrul forului mondial. Nicu Vlad este acuzat că ”a permis unui sportiv suspendat să concureze şi să câştige o medalie la JO de la Londra din 2012′‘. El ar fi scris conducerii IWF că se retrage” până când cazul formulat împotriva sa va fi încheiat, notează portalul Inside the Games.

Şi alţi membri ar trebui să îşi anunţe plecarea

Nicu Vlad, campion olimpic în 1984, la Los Angeles, a demisionat din funcţia de delegat tehnic pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce Federaţia Română de Haltere a fost suspendată. Decizia lui Nicu Vlad vine la o zi după ce preşedintele Federaţiei Europene de Haltere (EWF), turcul Hasan Akkus, acuzat şi el de Agenţia Internaţională de Testare (ITA), după o anchetă de opt luni legată de dopajul din haltere, a demisionat.

Şi alţi membri ai Executivului IWF ar trebui să îşi anunţe plecarea în cadrul unui Congres programat miercuri, după cum relatează directorul executiv al Federaţiei americane de haltere (USAW), Phil Andrews, potrivit Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...