Pană uriașă de curent în Republica Moldova după bombardamentele din Ucraina

Rusia a lansat miercuri un nou raid cu rachete asupra Ucrainei, lovind cel puţin o infrastructură critică în capitala Kiev, unde au fost auzite explozii către periferie, relatează Reuters şi AFP.

Sirenele de raid aerian au fost declanşate în toată Ucraina şi sistemele de apărare antiaeriană au intrat în acţiune, corespondenţii Reuters de la Kiev afirmând că au văzut rachete antiaeriene lansate deasupra oraşului.

Furnizorul local de electricitate din capitala ucraineană a anunţat întreruperi ale furnizării electricităţii, în timp ce oraşul Liov a rămas complet fără curent în urma atacului rusesc.

Acest atac a produs întreruperi masive de curent şi în Republica Moldova, a anunţat vicepremierul moldovean Andrei Spînu. ”Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, avem întreruperi masive de energie electrică în toată ţara. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică”, a scris Spînu pe Facebook, potrivit AFP.

În acest moment, la Chișinău nu funcționează nici semafoarele, nici lifturile din blocuri. Autoritățile fac apel la calm către populație și atenționează să verifice dacă nu au rămas persoane închise în lifturi și să aibă grijă de copii și bătrâni. De altfel, părinții au fost chemați să își ia copiii de la școală.

La Kiev li s-a cerut oamenilor să rămână în adăposturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole