Panasonic și-a vândut acțiunile deținute la Tesla pentru 3,6 miliarde dolari

Publicat: 28 iun. 2021, 11:15, de Răzvan Zamfir, în ESENȚIAL , ? cititori
Panasonic și-a vândut acțiunile deținute la Tesla pentru 3,6 miliarde dolari

Panasonic și-a vândut participația la producătorul de mașini electrice Tesla pentru aproximativ 3,61 miliarde de dolari în anul financiar încheiat în martie. Vânzarea vine în timp ce conglomeratul japonez încearcă să-și reducă dependența de Tesla și să strângă bani pentru investiții.

Panasonic a cumpărat 1,4 milioane de acțiuni Tesla la 21,15 dolari fiecare în 2010 pentru aproximativ 30 de milioane de dolari.

„Este posibil ca impactul activelor criptografice să fi împins prețul acțiunilor Tesla peste valoarea sa intrinsecă, făcându-l un moment bun pentru a vinde”, a declarat Hideki Yasuda, analist la Ace Research Institute.

Vânzarea de acțiuni nu va afecta parteneriatul cu Tesla, a spus purtătorul de cuvânt al Panasonic, și a fost făcută ca parte a unei revizuiri a participațiilor în conformitate cu liniile directoare de guvernanță corporativă.

Vânzarea vine în timp ce producătorul auto își diversifică propriul lanț de aprovizionare cu baterii.

Tesla a încheiat acorduri cu LG Energy Solution din Coreea de Sud, o unitate a LG Chem și cu CATL din China, Reuters raportând că acesta din urmă planifică o fabrică în Shanghai lângă baza de producție a producătorului de automobile.

Panasonic a declarat la începutul acestui an că va cumpăra acțiunile companiei americane de software pentru lanțul de aprovizionare Blue Yonder, printr-o tranzacție de 7,1 miliarde de dolari.