Pandea: în 2020 la PSD, în 2021 vicepreședinte PNL. A trecut din tabăra lui Orban în cea a lui Cîțu, înainte de congres

În 2020, Ciprian Pandea a trecut de la PSD de liberali. Inițial l-a susținut pe Orban, dar a trecut în „echipa câștigătoare” înaintea congresului. Finalul: a fost ales vicepreședinte PNL, partid despre care Pandea spunea în 2018 că este “incompetent și anti-democratic”.

Ciprian Pandea a fost liderul Organizației PSD Călărași din 2016 până în 2018. A fost îndepărtat de Liviu Dragnea, pentru nesupunere. Pe vremea când era social-democrat, Pandea critica vehement PNL-ul și pe Ludovic Orban.

În 2018, Ludovic Orban i-a făcut plângere penală Vioricăi Dăncilă. La acel moment, Pandea a scris indignat pe Facebook: „Modul în care domnul Ludovic Orban înțelege să facă politică nu face decât să confirme nulitatea evidentă a concepțiilor sale politice”.

Iar despre PNL a scris: “Partid incompetent și anti-democratic”.

Traseul de la PSD la PNL

Ciprian Pandea a trecut de la PSD la PNL. La alegerile parlamentare din 2020, Pandea a fost ales senator PNL de Călărași, fiind pus pe listă chiar de Ludovic Orban.

La începutul campaniei interne din PNL, Ciprian Pandea și-a anunțat susținerea pentru Ludovic Orban. Organizația Călărași, condusă de Pandea, a adoptat o rezoluție în acest sens.

La începutul lunii august, Pandea s-a răzgândit și a trecut în echipa câștigătoare. A devenit unul dintre apropiații lui Iulian Dumitrescu, și el aflat în tabăra premierului. La congresul de sâmbătă, Pandea a fost ales vicepreședinte PNL pentru regiunea Sud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...