Pandemia a dezvoltat piața e-commerce și a obligat dezvoltatorii să investească în noi parcuri logistice

Pandemia a adus schimbări structurale pe segmentele de retail și industrial: retailul de proximitate câștigă teren, în timp ce segmentul logistic este în plină dezvoltare, în contextul creșterii accelerate a vânzărilor online în 2020, conform celei mai recente analize de piață realizate de  Bucharest Real Estate Club.

”Piața totală de E-Tail – produse fizice tangibile – din România a ajuns la final de 2020 la valoarea de 5,6 miliarde EUR, o creștere de 30% față de anul anterior. Vânzările zilnice s-au ridicat la un nivel de 15 milioane euro”, a declarat Raluca Radu, Co-organizator GpeC (Gala Premiilor E-Commerce).

În acest context, dezvoltatorii investesc activ în noi parcuri logistice, zonele cel mai importante din București fiind huburile din proximitatea A1 și A3, cu un nou punct de interes între cele două, respectiv Buftea – Chitila, în vecinătatea noii centuri a Capitalei, A0.

“Operațiunile e-commerce schimbă paradigma în logistic. Marii jucători din e-commerce vor genera în continuare cerere pentru formate logistice tip XXL hubs, precum și pentru platforme cross-docking” a susținut Dana Bordei, Commercial Director, WDP România.

Companiile de retail și e-commerce au închiriat peste 400.000 mp anul trecut.

„Companiile de retail și e-commerce au închiriat în 2020 spații cu o suprafață cumulată la nivelul întregii țări de peste 400.000 mp. Capitala rămâne zona cea mai atractivă, cu o pondere de 65% în volumul tranzacționat anul trecut. Proximitatea are un impact major asupra obiceiurilor consumatorilor; în consecință, operatorii alimentari au rămas destul de activi, asigurând noi locații în apropierea celor mai dense hub-uri rezidențiale, în timp ce dezvoltatorii s-au concentrat și asupra parcurilor mici, cu un amestec limitat de comerț cu amănuntul și servicii”, a conchis Cristi Moga, Head of Reserach Cushman & Wakefield Echinox.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...