”Pandemia săracilor”: un miliard de persoane din 43 de țări sunt expuse riscului de holeră

Un milliard de persoane din 43 de țări sunt expuse holerei, anunță ONU, în condițiile în care modalitățile de stopare a ”acestei pandemii a săracilor” sunt bine cunoscute , dar lipsesc resursele pentru a le implementa, transmit France 24 și AFP.   

”Este o pandemie care îi ucide pe săraci sub ochii noștri și știm exact cum să o stopăm, dar avem nevoie de mai multă susținere și de mai puțină inerție din partea comunității mondiale, deoarece, dacă nu acționăm acum, situația se va înrăutăți”, avertizează Jerome Pfaffmann Zambrunim șeful unității de urgențe în sănătate publică a UNICEF, în cadrul unei conferințe de presă, la Geneva.

”Orgnizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că un miliard de persoane din 43 de țări sunt expuse riscului de holeră”, a subliniat Henry Gray, unul dintre responsabilii OMS cu lupta contra acestui flagel, care se răspândește precum un incendiu în absența condițiilor sanitare adecvate  și a lipsei de apă potabilă.  

Potrivit OMS, campaniile de vaccinare se derulează foarte greu. În acest an, până acum, 24 de țări au raportat epidemii de holeră, față de 15 la mijlocul anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...