Panică în Turcia: Produsele de import se scumpesc chiar și de la o oră la alta (VIDEO)

Moneda națională din Turcia încearcă să își revină după prăbușirea la minime istorice marți, însă furia cetățenilor crește, potrivit cotidianului elen To Vima. O scădere cu 43 la sută de la începutul acestui an a valorii lirei în raport cu dolarul a dus la o reducere dramatică a puterii de cumpărare.

Produsele de import se scumpesc chiar și de la o oră la alta, generând panică în rândul cumpărătorilor care golesc rafturile magazinelor, pentru a-și face stocuri de teama inflației galopante, notează ziarul elen. Prăbușirea lirei a dus la proteste pe străzile mai multor orașe din țară și a generat furie pe rețelele de socializare, care potrivit publicației online Turkish Minute, sunt atent monitorizate de poliția turcă.

271 de conturi social media, investigate

Un comunicat al Direcției Generale pentru Securitate de la Ankara anunță deja investigarea a 271 de conturi social media din cauza postărilor care îndeamnă la proteste. ”Nu capitulăm în fața dolarului”, titrează cotidianul proguvernamental Sabah, potrivit Rador, vorbind despre speculatori care se joacă cu cursul valutar pentru a-i face rău Turciei. Cotidianul turc susține că economia turcă se poate descurca pe cont propriu. În replică, publicația BirGün, care nu face parte din presa controlată de stat de la Ankara, îl numește pe Erdogan un ”Nero turc”, care dă foc la tot în calea sa, distrugând țara din cauza obsesiilor sale personale și a teoriilor economice nerealizabile. Pe aceiași idee se siturază și Süddeutsche Zeitung, care consideră că Erdogan aruncă Turcia în prăpastie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...