Panou gard: sfaturi și recomandări pentru alegerea acestuia

Construirea unui gard presupune mai înainte de orice alegerea unor materiale de calitate, rezistente și durabile, care să lucreze ca un monolit, astfel încât și structura rezultată în sine să fie la fel de rezistentă. Panourile de gard sunt o soluție foarte bună pentru împrejmuirea proprietăților, iar despre felul în care acestea ar trebui alese discutăm în cele ce urmează. 

La ce folosesc, de fapt, panourile de gard?

Panourile de gard sunt utilizate pentru a delimita proprietatea și pentru a oferi o barieră de siguranță și intimitate. Ele sunt, de obicei, utilizate pentru a delimita o grădină sau o curte, dar pot fi, de asemenea, utilizate pentru a delimita o proprietate mai mare, precum o fermă sau o proprietate comercială. Astfel, se pot folosi panouri gard pentru o multitudine de idei de împrejmuire, iar beneficiile se văd la nivel de rezistență și stabilitate. 

Cum se aleg panourile de gard?

Am putea spune că panourile de gard se aleg pur și simplu pe considerentul că avem nevoie de un anumit sistem de împrejmuire, fără a lua în calcul alte caracteristici. Chiar dacă avem nevoie de o delimitare a proprietății, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să pierdem din vedere și alte aspecte practice ale panourilor de gard.

Alege panourile în funcție de tipul acestora

Un prim criteriu de alegere al panourilor de gard este cel care ține de materialul din care sunt realizate acestea. Delimităm astfel, într-o primă etapă, panourile de gard zincate de panourile de gard plastifiate. Dacă discutăm despre garduri metalice, mai putem include în discuție și panourile de gard tip jaluzea, dar și panourile de gard din oțel galvanizat și panourile din oțel negru.

Alege panourile în funcție de estetică

Fiecare dintre aceste tipuri de panouri aduc avantaje în ceea ce privește rezistența, însă la fel de important este și felul în care se vede împrejmuirea făcută, la final de proiect. Astfel, după cum se poate observa după tipul lor, unele modele de panouri pot fi folosite pentru împrejmuiri exterioare ale curții, în vreme ce altele pot fi folosite și în interiorul grădinii, pentru diferite împrejmuiri.  

Astfel, panourile de gard din oțel se potrivesc foarte bine pentru delimitarea proprietăților personale sau pentru zonele cu spații de birouri, în vreme ce panourile bordurate zincate pot fi folosite pentru delimitări la nivelul grădinii, pentru construirea unor diferite zone separate în curte sau chiar pentru construirea gabioanelor.

Gabioanele sunt garduri hibride, realizate printr-o asociere interesantă de materiale. Pe de o parte, vorbim despre un schelet metalic realizat din panouri de gard, iar pe de altă parte vorbim, despre piatră naturală cu care este umplut acest schelet (piatră de râu, spărtură de marmură sau granit). Gabioanele sunt soluții foarte practice de împrejmuire, care pot fi utilizate atât pentru delimitarea spațiilor comerciale, cât și pentru împrejmuirea locuințelor. 

Alege accesoriile și materialele necesare pentru montajul panourilor

Atunci când construiești o împrejmuire, nu trebuie să uiți faptul că un gard are nevoie de stabilitate, pentru a rezista în timp. De aceea, este important să iei în calcul toate materialele necesare pentru montajul panourilor, acest lucru însemnând stâlpi metalici și capace pentru aceștia, dar și beton pentru încastrarea în teren a stâlpilor. Realizând această mică fundație, gardul va fi bine asigurat, astfel că nici în cazul unor solicitări extreme nu va avea de suferit.

Acestea sunt doar câteva dintre aspectele pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când decizi să realizezi un gard cu panouri metalice. Este important să faci o analiză a ofertelor și să cumperi acele produse care pot satisface cel mai bine cerințele tale în materie de garduri pentru proprietatea ta. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...