Papa beatifică doi preoţi ucişi de nazişti

Papa Francisc a recunoscut „martiriul” preoţilor italieni Giuseppe Bernardi şi Mario Ghibaudo, ucişi de invadatorii nazişti în 1943, ceea ce va însemna viitoarea lor beatificare, a anunţat sâmbătă Sfântul Scaun.

Suveranul pontif argentinian a autorizat decretele care atestă martiriul celor doi preoţi, în cadrul unei audienţe cu prefectul Congregaţiei pentru cauzele sfinţilor, Marcello Semeraro, ceea ce va însemna beatificarea lor fără a fi nevoie de un miracol, relatează EFE.

Vaticanul consideră că cei doi preoţi au fost ucişi din ură faţă de credinţă la 19 septembrie 1943 în oraşul italian Boves (nord), în contextul celui de-al Doilea Război Mondial.

La acea vreme, localitatea piemonteză a fost scena unor lupte grele între soldaţii germani nazişti şi partizanii italieni.

Ce s-a întâmplat

La 19 septembrie 1943, după o confruntare în care doi soldaţi germani au fost luaţi prizonieri, colonelul german Joachim Peiper a ameninţat că va reduce satul la ruine dacă nu-şi va recupera soldaţii prizonieri şi cadavrul unui alt soldat ucis.

Preotul Don Giuseppe Bernardi a mediat pentru a obţine ceea ce cerea asediatorul, dar apoi acesta nu s-a ţinut de cuvânt şi a ordonat un atac asupra oraşului, obligându-l pe preot să asiste la incendierea caselor şi la execuţiile sumare. Benardi a fost executat şi el la sfârşitul ofensivei.

Pe de altă parte, vicarul parohiei, Mario Ghibaudo, a fost şi el ucis în masacrul de la Boves, după ce adusese în siguranţă copiii de la orfelinatul local şi alte persoane.

A fost împuşcat mortal când venise să acorde ultima împărtăşanie unui bărbat care fusese împuşcat de gloanţele mitralierelor naziste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...