Papa Francisc a cerut din nou abolirea pedepsei capitale în toată lumea

Papa Francisc și-a reînnoit recent apelul pentru abolirea pedepsei cu moartea, cu prilejul zilei mondiale contra pedepsei capitale, transmit Le Figaro și AFP.

Suveranul pontif s-a adresat ”tuturor persoanelor de bunăvoință să se mobilizeze pentru abolirea pedepsei cu moartea în lumea întreagă”, a scris acesta pe Twitter în mai multe limbi pe conturile sale urmărite de aproximativ 50 de milioane de persoane.

Societatea poate reprima crima fără să lipsească definitiv pe autori de posibilitatea de a se răscumpăra, a adăugat suveranul pontif, care periodic reia apelurile sale privitoare la pedeapsa capitală.

Până la sfârșitul lui 2021, 108 țări au abolit pedeapsa cu moartea prin lege, pentru toate crimele, potrivit Amnesty International. Și mai sunt peste 140 de țări care au abolit această pedeapsă de drept sau de facto, adică aproape trei sferturi din statele lumii.

În 2021, cel puțin 579 de persoane au fost executate în 18 țări, potrivit raportului Amnesty publicat în luna mai, din care mai mult de jumătate în Iran. Printre ultimele țări care au renunțat la pedeapsa capitală se numără Guineea Ecuatorială, Malawi, Kazahstan și Sierra Leone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...