Papa Francisc a cerut din nou abolirea pedepsei capitale în toată lumea

Publicat: 12 oct. 2022, 12:41, de Magda Marincovici, în Internațional , ? cititori
Papa Francisc a cerut din nou abolirea pedepsei capitale în toată lumea
Papa Francisc

Papa Francisc și-a reînnoit recent apelul pentru abolirea pedepsei cu moartea, cu prilejul zilei mondiale contra pedepsei capitale, transmit Le Figaro și AFP.

Suveranul pontif s-a adresat ”tuturor persoanelor de bunăvoință să se mobilizeze pentru abolirea pedepsei cu moartea în lumea întreagă”, a scris acesta pe Twitter în mai multe limbi pe conturile sale urmărite de aproximativ 50 de milioane de persoane.

Societatea poate reprima crima fără să lipsească definitiv pe autori de posibilitatea de a se răscumpăra, a adăugat suveranul pontif, care periodic reia apelurile sale privitoare la pedeapsa capitală.

Până la sfârșitul lui 2021, 108 țări au abolit pedeapsa cu moartea prin lege, pentru toate crimele, potrivit Amnesty International. Și mai sunt peste 140 de țări care au abolit această pedeapsă de drept sau de facto, adică aproape trei sferturi din statele lumii.

În 2021, cel puțin 579 de persoane au fost executate în 18 țări, potrivit raportului Amnesty publicat în luna mai, din care mai mult de jumătate în Iran. Printre ultimele țări care au renunțat la pedeapsa capitală se numără Guineea Ecuatorială, Malawi, Kazahstan și Sierra Leone.