Papa Francisc a împlinit ieri 85 de ani. Urări din partea copiilor de la periferia Romei

Papa Francisc (Jorge Mario Bergoglio) s-a născut  la 17 decembrie 1936, într-o familie de italieni – tatăl, contabil, mama casnică, în Buenos Aires.

Alegerea lui Jorge Mario Bergoglio, arhiepiscop de Buenos Aires, în fruntea Bisericii Catolice, sub numele de papa Francisc a avut loc la 13 martie 2013.

El i-a succedat papei emerit Benedict al XVI-lea (85 de ani), a cărui retragere a intrat oficial în vigoare la 28 februarie 2013.

Premiere

Papa Francisc este al 266-lea episcop al Romei și Papă al Bisericii Catolice. Este primul papă iezuit și primul papă ce provine de pe continentul sud-american.  

Vatican News transmite că Papa Francisc ”și-a petrecut” aniversarea cu ”copii de la periferia Romei, care și-au dorit să se joace cu el, de a-l vedea, de a-l îmbrățișa, de a-și face temele împreună cu el și de a-i face cadouri”.

Suveranul pontif cucerește prin simplitate, modestie și prin mesajele exprimate firesc în cele mai diverse ocazii  – vizite ecumenice, omilii, audiențe -, prin pasiunile laice, cum sunt fotbalul și filmele italiene.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole