Papa Francisc a împlinit ieri 85 de ani. Urări din partea copiilor de la periferia Romei

Papa Francisc (Jorge Mario Bergoglio) s-a născut  la 17 decembrie 1936, într-o familie de italieni – tatăl, contabil, mama casnică, în Buenos Aires.

Alegerea lui Jorge Mario Bergoglio, arhiepiscop de Buenos Aires, în fruntea Bisericii Catolice, sub numele de papa Francisc a avut loc la 13 martie 2013.

El i-a succedat papei emerit Benedict al XVI-lea (85 de ani), a cărui retragere a intrat oficial în vigoare la 28 februarie 2013.

Premiere

Papa Francisc este al 266-lea episcop al Romei și Papă al Bisericii Catolice. Este primul papă iezuit și primul papă ce provine de pe continentul sud-american.  

Vatican News transmite că Papa Francisc ”și-a petrecut” aniversarea cu ”copii de la periferia Romei, care și-au dorit să se joace cu el, de a-l vedea, de a-l îmbrățișa, de a-și face temele împreună cu el și de a-i face cadouri”.

Suveranul pontif cucerește prin simplitate, modestie și prin mesajele exprimate firesc în cele mai diverse ocazii  – vizite ecumenice, omilii, audiențe -, prin pasiunile laice, cum sunt fotbalul și filmele italiene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...

„Sănătate, pace, bucurie și prosperitate”: Mesajul premierului Nicolae Ciucă, cu prilejul...

Premierul Nicolae Ciucă a adresat un mesaj cu prilejul intrării în luna postului Ramadan: „Musulmanii din România reprezintă un autentic model de Islam moderat,...