Papa Francisc are dureri la un genunchi, pe care le „calmează” cu gheață și analgezice

Papa Francisc și-a cerut scuze, pentru faptul că, la audiența generală, din cauza durerilor la genunchi, nu a putut sta în picioare. Acesta este motivul pentru care suveranul pontif a renunțat la unele activități aflate pe agenda sa, inclusiv la participarea la Consiliul cardinalilor, a anunțat Matteo Bruni, directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun, citat de Vatican News.

„Vă cer scuze pentru că vă salut așezat”, a spus papa credincioșilor la finalul audienței din Piața Sf. Petru, după care suveranul pontif obișnuia să se plimbe printre aceștia.

„Acest genunchi întârzie vindecarea și nu pot sta mult timp în picioare. Îmi cer scuze, mulțumesc”, a mai spus papa Francisc, în aplauzele asistenței.

Papa Francisc are 85 de ani și este, din luna martie, în al zecelea an de pontificat. El suferă de dureri acute la genunchiul drept, care recent l-au împiedicat să prezideze unele celebrări.

De asemenea, papa Francisc suferă de dureri de șold care îl obligă să șchiopăteze, iar în 2021 a fost supus unei delicate operații de colon.

Săptămâna trecută, suveranul pontif preciza pentru cotidianul argentinian La Nacion că își tratează durerea provocată de o ruptură de ligament cu gheață și analgezice, transmite AFP. În cele din urmă, durerea ar trebui să dispară spun medicii suveranului, dar procesul de vindecare „este lent la vârsta lui”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...