Papa Francisc către Patriarhul Kirill al Moscovei: „Trebuie să ne unim în efortul de a ajuta pacea și pe cei care suferă”

E necesar să fim împreună pentru ”a opri focul” războiului în Ucraina, întrucât cei care plătesc sunt oamenii, sunt soldații ruși trimiși să moară bombardând, sunt cei bombardați și cei care mor”. Acesta este un fragment din apelul video prin telefon, pe care papa Francisc l-a avut în cursul după-amiezii de miercuri, cu patriarhul Kirill al Bisericii Ortodoxe Ruse, transmite Vatican news.

Papa Francisc – se spune în nota de presă – a convenit cu patriarhul ortodox rus că ”Biserica nu trebuie să folosească limbajul politicii, ci limbajul lui Isus”. ”Suntem păstori ai aceluiași Sfânt Popor care crede în Dumnezeu, în Preasfânta Treime, în Sfânta Maică a lui Dumnezeu, drept care trebuie să ne unim în efortul de a ajuta pacea, de a-i ajuta pe cei care suferă, de a căuta căi de pace pentru a opri focul”.
”Ca păstori de suflete”, a continuat papa, ”avem datoria de a sta aproape și de ajuta toate persoanele care suferă din cauza războiului. În trecut se vorbea și în Bisericile noastre de război sfânt sau de război drept. Astăzi nu se poate vorbi în acest fel. S-a dezvoltat o conștiință creștină cu privire la importanța păcii”.

Fiind amândoi de acord asupra faptului că ”Bisericile sunt chemate să contribuie la consolidarea păcii și a dreptății”, papa Francisc a spus în încheiere că ”războaiele sunt întotdeauna injuste. Pentru că cine plătește este poporul lui Dumnezeu. Inimile noastre nu pot să nu plângă în fața copiilor, a femeilor ucise, a tuturor victimelor războiului. Războiul nu este niciodată o cale de urmat. Spiritul Sfânt care ne unește cere de la noi, ca păstori de suflete,  să ajutăm popoarele care suferă din cauza războiului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole