Papa Francisc condamnă aruncarea plasticului în mare: ”Este un gest criminal. Distruge planeta, distruge totul”

Aruncarea deşeurilor din plastic în apele navigabile este o acţiune ”criminală” şi trebuie să înceteze de urgență dacă umanitatea doreşte să salveze planeta pentru generaţiile viitoare, a spus papa Francisc într-un interviu televizat, difuzat duminică.

Suveranul pontif a revenit asupra temelor-cheie ale pontificatului său: condamnarea cheltuielile excesive pentru armament, apărarea drepturilor migranţilor şi condamnarea rigidităţii ideologice a conservatorilor din cadrul Bisericii.

Papa Francisc a povestit că, la un moment dat, s-a întâlnit cu mai mulţi pescari italieni care i-au spus că au descoperit multe tone de plastic în Marea Adriatică. La următoarea întâlnire, aceştia i-au dezvăluit că au descoperit o cantitate de două ori mai mare şi şi-au asumat sarcina de a ajuta la curăţarea parţială a apelor.

”Aruncarea plasticului în mare este un gest criminal. Distruge biodiversitatea, distruge planeta, distruge totul”, a spus papa Francisc.

”Protejarea creaţiei este un (proces) educaţional în care trebuie să ne implicăm”, a adăugat suveranul pontif, amintind de o melodie a cântăreţului brazilian Roberto Carlos, în care un băiat îşi întreabă tatăl ”de ce nu mai cântă râul”, iar tatăl îi răspunde ”pentru că l-am distrus”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...