Papa Francisc, critici pentru cei care ascultă mai mult de marile companii farmaceutice decât de personalul sanitar

Papa Francisc critică țările care, pentru a trata pandemia de coronavirus, ascultă mai mult sfaturile companiilor farmaceutice decât cele ale personalului medical, care se află „în prima linie în spitale, sau în taberele de refugiați”.

Papa a denunțat, în cadrul Audienței Generale de miercuri, că de multe ori societățile prioritizează interesele economice în fața celor sociale.

„Se ascultă mai mult de marile companii financiare decât de oameni sau de cei care se mişcă în economia reală. Se ascultă mai mult de companiile multinaţionale decât de mişcările sociale. Se ascultă mai mult de cei puternici decât de cei slabi”, a denunţat papa.

Conform papei, pentru a ieşi cu bine din actuala criză, care este sanitară dar şi socială, politică şi economică, toţi membrii societăţii trebuie să-şi asume o parte din „responsabilitate”, astfel încât să nu fie nimeni marginalizat, exclus sau ignorat.

Papa a lăudat faptul că în această perioadă dificilă multe state au încercat să „persoanele, familiile şi activităţile economice” care s-au aflat şi încă se află în dificultate” prin adoptarea unor „intervenţii adecvate”, conform Digi24.ro.

Însă, potrivit lui, pentru a ieşi din criză trebuie să se acorde prioritate „principiului subsidiarităţii”, şi colaborării constante dintre stat şi popor şi viceversa.

Criza sanitară provocată de COVID-19 poate fi oportunitatea de a clădi „un viitor în care dimensiunea locală şi globală să se îmbogăţească reciproc, unde frumuseţea şi splendoarea grupurilor mici să înflorească”, în care să existe un mai mare angajament faţă de cei nevoiaşi”, a subliniat papa.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...