Papa Francisc: Mediterana este un cimitir pentru migranți

Publicat: 07 aug. 2023, 20:19, de Magda Marincovici, în Internațional , ? cititori
Papa Francisc: Mediterana este un cimitir pentru migranți
papa francisc sursa vaticanews

Mediterana este un cimitir pentru migranți, dar pentru aceștia cel mai mare cimitir este Africa de Nord, a declarat papa Francisc, transmite Euronews.

Migranții și tragediile acestora reprezintă una din preocupările esențiale ale suveranului pontif. Este o piatră unghiulară a pontificatului său.

În avionul cu care a revenit la Vatican de la  Ziua Mondială a Tineretului, eveniment găzduit de Portugalia, suveranul pontif s-a referit la problemele migranților. Aceasta va fi una din temele ce va fi abordată în luna septembrie cu ocazia vizitei suveranului pontif la Marseille.

Dioceza Marseille organizează între 18 și 24 septembrie ”Întâlnirile Mediteraneene”, reuniuni consacrate inegalităților economice, migrației și schimbării climatice.

În urmă cu câteva săptămâni, suveranul pontif a făcut un apel la liderii mondiali să ofere ajutor migranților blocați în deșerturile din Africa de Nord.

De asemenea, papa Francisc a atras atenția asupra evenimentelor climatice și asupra necesității de a acționa contra încălzirii climatice.

De la începutul anului, peste 1.300 de persoane și-au pierdut viața sau au dispărut în Mediterana în tentativa lor de a ajunge în Europa.

Și acestea sunt cazurile cunoscute. În realitate, numărul migranților dispăruți în Mediterana este mult mai mare și continuă să crească, transmite Euronews.