Papa Francisc: „Nu este o operațiune militară, ci un război care seamănă moarte”

După rugăciunea ”Angelus”, rostită în fiecare duminică împreună cu credincioși din toată lumea aflați în Piața Sf.Petru din Roma, Papa Francisc a spus: „Râuri de sânge şi de lacrimi curg în Ucraina, nu este vorba doar de o operaţiune militară, ci de un război care seamănă moarte, distrugere şi suferinţă”.

Suveranul Pontif a făcu apel la protejarea populației prin înființarea unor coridoare umanitare în adevăratul sens al cuvântului.

„Adresez un apel din toată inima pentru a fi asigurate coridoare umanitare în adevăratul sens al cuvântului şi a fi garantat şi facilitat accesul ajutoarelor în zonele asediate pentru a oferi un ajutor vital fraţilor şi surorilor noastre oprimaţi de bombe şi de frică”, a mai spus papa Francisc.

„Numărul victimelor creşte precum şi cel al persoanelor care părăsesc ţara, în special mame cu copii. Nevoia de asistenţă umanitară în această ţară martirizată creşte de la o oră la alta într-o manieră dramatică”, a continuat papa Francisc, care a solicitat în repetate rânduri încetarea confruntărilor din Ucraina, scrie Agerpres.

Papa Francisc a cerut insistent să se oprească atacurile armate pentru ca ”negocierile să preia din nou controlul, la fel şi bunul simţ, şi să reîncepem să respectăm dreptul internaţional”. Suveranul pontif a adresat mulțumiri jurnaliștilor care ”și-au periclitat viață”, pentru a relata de la fața locului ororile războiului din Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...