Papa Francisc: Pandemia este „o doamnă care face rău”

Papa Francisc a spus că pandemia este „o doamnă numită Covid face face mult rău”, precizând, încă o dată, că este obligatoriu ca oamenii să respecte măsurile de protecție pentru a nu permite virusului să se răspândească. Cu toate acestea, nici Suveranul Pontif și nici consilierii săi nu au purtat mască la audiența care a avut loc la Vatican.

Audiența la care a luat parte Papa Francisc a avut loc în interior, motiv pentru care acesta și-a cerut public scuze pentru că nu va coborî de pe scenă și nu se va apropia de publicul prezent în sală.

“Voi sta aici sus. Mi-aș dori să pot să cobor şi să vă salut pe fiecare dintre voi, însă trebuie să păstrăm distanţa. Dacă aș coborî, oamenii vor forma  grupuri, iar asta este împotriva precauţiilor de care trebuie să ţinem cont în faţa acestei doamne pe nume COVID, care ne face mult rău”, a spus Suveranul Pontif, potrivit ABC News.

La întrunire Papa Francisc nu a purtat mască de protecție, iar preoții și episcopii care l-au întâmpinat și-au scos și ei măștile atunci când s-au apropiat de Suveran. Celelalte persoane prezente pe scenă, precum fotografii oficiali sau membrii Gărzii Elvețiene Pontificale, au avut fețele acoperite, conform Digi24.

Papa Francisc a avut contact cu un diplomat al Vaticanului care a fost confirmat cu Covid-19 de curând. Alți 13 membri ai Gărzii Elveţiene au fost recent testaţi pozitiv la COVID-19.

Papa a fost criticat de multe ori pe rețelele de socializare pentru faptul că apare în public fără mască de protecție. Unul dintre motivele acestui gest ar fi operația suferită în tinerețe, când i-a fost îndepărtată o parte dintr-un plămân.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...