Papa Francisc: Răspândirea de știri false despre Covid-19 și vaccinuri, inclusiv de către mass-media catolică, o încălcare a drepturilor omului

Papa Francisc a declarat, vineri, că răspândirea de știri false cu privire la Covid-19 și vaccinuri, inclusiv de către mass-media catolică, reprezintă o încălcare a drepturilor omului, transmite Sky news.

Este a doua oară în mai puțin de o lună, când Suveranul pontif, în vârstă de 85 de ani, se pronunță pe această temă.

În urmă cu trei săptămâni, el a condamnat dezinformarea ”fără temei” privitoare la vaccinuri, susținând campaniile naționale de imunizare și numind îngrijirea sănătății o obligație morală.

Papa Francisc a făcut aceste comentarii într-o scrisoare adresată membrilor catholicfactchecking.com, un consorțiu mass-media catolic al cărui site web declară că are ca scop a ”clarifica știrile false și informațiile înșelătoare” despre vaccinurile contra Covid.

”Să fii informat corespunzător, să fii ajutat să înțelegi situații bazate pe date științifice și nu pe știri false este un drept al omului, a spus Papa la adresa grupului. ”Informația corectă trebuie asigurată mai ales celor care sunt mai puțin cunoscători, celor mai slabi și celor mai vulnerabili”, a mai spus Papa.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole