Presă: Papa Francisc s-a vaccinat împotriva COVID-19

Papa Francisc s-a vaccinat, miercuri, împotriva COVID-19. Suveranul pontif a fost imunizat chiar în prima zi de vaccinare la Vatican, scrie AFP citând jurnaliști apropiați papalității.

Potrivit jurnaliştilor de la cotidianul argentinian La Nacion, respectiv de la revista iezuită americană America, ambii atât specialişti în chestiuni referitoare la Vatican cât şi apropiaţi ai Papei, suveranul pontif a fost vaccinat miercuri la intrarea în sala de audienţe Paul al VI-lea din Vatican.

Sfântul Scaun nu a confirmat deocamdată informaţia.

Purtătorul de cuvânt al papei Francisc, Matteo Bruni, pe de altă parte, a anunţat începerea campaniei de vaccinare pentru cei aproximativ 5.000 de locuitori şi angajaţi de la Vatican.

Papa Francisc a anunțat săptămâna trecută că se va vaccina și a îndemnat pe toată lumea să facă acest lucru. „Cred că este etic ca toţi oamenii să se vaccineze. Este o alegere etică, pentru că te joci cu sănătatea ta, cu viaţa ta, dar şi cu vieţile altora”, a spus Suveranul Pontif, citat de Reuters. „Săptămâna viitoare vom începe vaccinarea aici, la Vatican, şi eu m-am programat. Trebuie făcut”, a adăugat Papa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...