Papa Francisc și mitropolitul ortodox rus Antonij, în Piața San Pietro

La audiența generală de miercuri (3 mai) cu papa Francisc, în Piața San Pietro, a luat parte și mitropolitul Antonij de Volokolamsk, președinte al Departamentului pentru relațiile bisericești externe al Bisericii Ortodoxe Ruse, transmite Vatican news.

Cu o zi înainte, prelatul ortodox a avut o întrevedere cu arhiepiscopul Claudio Gugerotti, prefect al Departamentului pentru Bisericile orientale, la Vatican.

Potrivit site-ului Departamentului pentru relațiile bisericești externe al Patriarhiei Moscovei, mitropolitul Antonij a venit în Italia pe 1 mai a.c. ”cu binecuvântarea” patriarhului Kirill ”pentru o scurtă vizită de lucru”.

În cadrul întrevederii cu arhiepiscopul Gugerotti, desfășurată la sediul Departamentului roman, ”a fost abordată” – se spune pe pagina web amintită – ”o vastă gamă de chestiuni de interes reciproc”, subliniază Vatican news.

La finalul audienței, mitropolitul orthodox rus l-a salutat personal pe suvernaul pontif, oprindu-se să vorbească în mod cordial vreme de câteva momente.

Papa Francisc, cum face de obicei la astfel de întâlniri, i-a sărutat engolpionul (n. r.medalion cu o icoană purtat de episcopi).

Sfântul Părinte i-a oferit mitropolitului ortodox o medalie a pontificatului, în timp ce mitropolitul Antonij i-a oferit papei un engolpion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...