Papa Francisc și Patriarhul Kirill nu se vor mai întâlni în Kazahstan în luna septembrie

Papa Francisc şi patriarhul Kirill nu se vor mai întâlni cu ocazia unei reuniuni a liderilor religioşi ce va avea loc în Kazahstan în luna septembrie, a anunţat agenţia de presă RIA, care a citat o declaraţie făcută miercuri de mitropolitul Antonie, al doilea în ierarhia Bisericii Ortodoxe Ruse, informează Reuters și Agerpres.

Între 13 și 15 septembrie, suveranul pontif  se va afla în capitala kazahă Nur-Sultan la cea de-a şaptea ediţie a Congresului liderilor religiilor mondiale şi tradiţionale.

Papa Francisc a declarat  în mai multe rânduri că speră să se întâlnească cu patriarhul Kirill în timpul summitului din Kazahstan.

Patriarhul Kirill este un aliat al preşedintelui Vladimir Putin, pe care l-a sprijinit în privința invadării Ucrainei.

Fără a o oferi explicații, mitropolitul Antonie a declarat pentru agenţia de presă RIA că patriarhul Kirill nu va participa la eveniment. El a precizat că patriarhul Kirill va fi reprezentat la acest eveniment de o delegaţie oficială a Bisericii Ortodoxe Ruse

„Ar trebui să fie un eveniment independent, prin virtutea importanţei sale”, a declarat mitropolitul Antonie, însărcinat cu relaţiile externe în cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse. Acesta  a avut o rundă de discuţii cu papa Francisc la începutul lunii august.

Papa Francisc şi patriarhul Kirill s-au întâlnit o singură dată, în Cuba, în anul 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...