Papa Francisc trage un semnal de alarmă: Violenţa domestică împotriva femeilor este „aproape satanică”

Actele de violenţă comise de bărbaţi împotriva femeilor sunt „aproape satanice”, a declarat Papa Francis.

Papa Francisc trage un semnal de alarmă și spune că numărul femeilor agresate și abuzate de soți în propriile case este foarte mare, relatează Reuters.

Papa Francisc a făcut comentariul, unul dintre cele mai dure la adresa acestei forme de violenţă, în cadrul unei emisiuni difuzate duminică seara pe reţeaua TG5 din Italia, în care a vorbit cu trei femei şi un bărbat, cu toţii provenind din medii defavorizate.

„Numărul de femei care sunt bătute şi abuzate în casele lor, chiar de soţii lor, este foarte, foarte mare”, a spus papa Francisc răspunzând unei întrebări adresate de o femeie, pe nume Giovanna, victimă a violenţei domestice.

„Problema este că, din punctul meu de vedere, este aproape satanic pentru că se profită de o persoană care nu se poate apăra, care nu poate decât să (încerce) să blocheze loviturile”, a declarat suveranul pontif, conform Agerpres.

De când a început pandemia de COVID-19, în urmă cu aproape doi ani, papa Francisc a transmis de mai multe ori mesaje împotriva violenţei domestice, care s-a accentuat în multe ţări după ce numeroase femei au rămas blocate în case împreună cu agresorii lor în perioadele de carantină. Potrivit cifrelor publicate luna trecută de poliţia italiană, aproximativ 90 de episoade de violenţă împotriva femeilor sunt comise în Italia în fiecare zi, iar 62% dintre acestea sunt cazuri de violenţă domestică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...