Papa Francisc vine cu o declarație inedită: ”Cuplurile de același sex” pot fi binecuvântate

Vaticanul a publicat o scrisoare a Papei Francisc adresată cardinalilor conservatori, sugerând că și cuplurile de același sex pot să primească binecuvântarea, dar aceasta nu ia locul sacramentului căsătoriei.

Papa Francisc a bulversat din nou doctrina Bisericii.

În scrisoarea adresată în luna iulie cardinalilor conservatori, publicată săptămâna aceasta de Congregația pentru doctrina credinței și reluată pe portalul de informații pontificale Vatican news, papa Francisc a sugerat că ”uniunile între persoanele de același sex” pot face obiectul binecuvântărilor, atât timp cât aceasta nu înlocuiește sacramentul căsătoriei.

Astfel, suveranul pontif răspunde pozițiilor exprimate în cele cinci teme formulate de cinci cardinali conservatori.

În scrisoarea de răspuns, papa introduce o anumită nuanță.  Suveranul pontif subliniază că prudența pastorală trebuie să discearnă adecvat dacă există forme de binecuvântare solicitate de una sau mai multe persoane, dar care nu transmit o concepție eronată asupra căsătoriei.

În acest sens, papa Francisc a accentuat poziția ”clară” a Bisericii în privința definiției căsătoriei și anume: ”o uniune exclusivă, stabilă, indisolubilă între un bărbat și o femeie, în mod natural deschisă procreării”.

Examinarea cererilor de binecuvântare înseamnă analizarea fiecărui caz în parte. Totuși, deciziile pozitive posibile ”nu trebuie să devină în mod necesar o normă”.

2 COMENTARII

  1. Individul asta, bergoglio, nu e nici un fel de papă , cel puțin cît a mai ramas din Biserica Catolică fără să fie francmasoni, zic că e ilegitim și că trebuie să plece de bună voie.Că e o rușine pentru creștinism. Iar eu cred că au dreptate, fiindcă și eu am aceeași opinie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole