Papa Francisc, vizită la Kiev și Moscova

Papa Francisc a respins informațiile conform cărora intenționează să demisioneze în viitorul apropiat, spunând că este pe cale să viziteze Canada luna aceasta și că speră să poată merge la Moscova și Kiev cât mai curând posibil după aceea.

Într-un interviu exclusiv acordat Reuters, Francis a negat și zvonurile că ar avea cancer, glumind că medicii săi „nu mi-au spus nimic despre asta”, și a oferit pentru prima dată detalii despre afecțiunea genunchiului care l-a împiedicat să-și îndeplinească unele îndatoriri.

În mass-media au circulat zvonuri că mai multe evenimente programate la sfârșitul lunii august, printre care întâlniri cu cardinalii din întreaga lume pentru a discuta despre o nouă constituție a Vaticanului, o ceremonie de introducere a noilor cardinali și o vizită în orașul italian L’Aquila, ar putea prefigura un anunț de demisie.

L’Aquila este asociat cu Papa Celestin al V-lea, care a demisionat din papalitate în 1294. Papa Benedict al XVI-lea a vizitat orașul cu patru ani înainte de a demisiona în 2013, primul papă care a făcut acest lucru în aproximativ 600 de ani.

„Toate aceste coincidențe i-au făcut pe unii să creadă că aceeași „liturghie” se va întâmpla”, a spus el. „Dar nu mi-a trecut niciodată în minte. Pentru moment nu, pentru moment, nu. Într-adevăr!”

Cu toate acestea, Francisc și-a repetat poziția adesea declarată că ar putea demisiona într-o zi, dacă sănătatea precară i-ar fi imposibil să conducă Biserica – ceva care fusese aproape de neconceput înainte de Benedict al XVI-lea.

Întrebat când a crezut că ar putea fi, a spus: „Nu știm. Dumnezeu va spune”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...
Justiție CCR

Surpriză: Cine sunt judecătorii pensionari respinși de CSM la examenul de...

Mai mulți magistrați pensionari s-au prezentat în urmă cu câteva zile la CSM la examenul de reîncadrare în sistem, însă nu a fost cu...